Bönsalsa till tacos

Ingredienser

  • 400 g svarta bönor (kokta)
  • 400 g röda bönor (kokta)
  • 1/2 rödlök
  • 2 st tomater
  • 1 st lime
  • 2 msk olivolja
  • koriander (Finhackad)
  • Salt, svartpeppar och chili efter smak

Tillagning

  1. Skölj svarta bönor och röda bönor i kallt vatten och låt rinna av, lägg sedan i skål eller bunke.
  2. Hacka rödlök och tomater smått och lägg bland bönorna.
  3. Dela lime i två halvor och pressa juicen i bönmixen.
  4. Hacka koriander och blanda runt i bönsalsan med olivolja.
  5. Smaka av och tillsätt svartpeppar, salt och chili efter tycke
  6. Ställ in i kylen och låt dra till sig i någon timma innan servering

Testa även:

Bönsalsa med majs

Testa även en färggladare variant med majs, perfekt som innehåll till enchiladas. Börja med att skölja 400g svarta bönor och blanda i 3 dl majs. Finhacka 1 rödlök, 1 röd chili, 3 tomater och en kruka koriander. Häll i 3 msk olivolja, och pressa i en lime. Låt den sedan dra till sig i kylen 30 minuter innan servering.