Veganska tacos

Dessa veganska tacos är perfekt för dig som kanske är van vid de traditionella taco recepten med kött, men vill äta mer växtbaserat eller testa mer miljövänliga alternativ. Veganska tacos kan smaka minst lika bra, och med rätt tillbehör kan du få till rätter som får vem som helst att äta mer veganskt.

Ingredienser

Tillagning

  1. Stek upp vegofärsen i olja tills varm
  2. Tillsätt tacokryddan ihop med 1 dl vatten för att jämnt blanda ut kryddblandningen med färsen
  3. Stek tills vattnet förångats eller absorberats av färsen och servera tillsammans med dina bästa tillbehör, exempelvis picklade grönsaker, tomatsalsa och vegansk guacamole.

Testa även:

Veganska tacos med blomkål

För ännu nyttigare veganska tacos, hacka eller riv isär blomkål i småbitar som du sedan steker mjuka i olivolja. Tillsätt sedan din tacokrydda och en skvätt vatten för att kunna blanda ut kryddorna. När du ser att blomkålen mjuknar är den redo. Skulle vattnet försvinna och det fortfarande inte är mjukt nog kan du tillsätta mer tills du får ditt önskade resultat.

Fler veganska recept

Vi försöker att erbjuda recept som passar alla oavsett kost, men det är inte alltid enkelt. För fler veganska recept har veganskarecept.se en stor variation i sina recept, från förrätter och såser till storskalade veganska rätter och tilltugg. Du kan exempelvis testa en annan taco-variant med veganskarecept.se’s veganska tacos som är gjord med pulled oumph, rödkål och kidneybönor.

Andra tillbehör