Mango och ananassalsa

Ingredienser

  • 2 mango
  • 1 ananas
  • 1 kruka koriander (Finhackad)
  • 1 st rödlök (tunt skivad)
  • st lime
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk strösocker
  • Salt, svartpeppar och chili efter smak

Tillagning

  1. Börja med att skala mango och ananas
  2. Tärna dessa i bitar om ungefär 3 cm och lägg i en skål
  3. Hacka rödlök och koriander fint, och lägg i med mango och ananasen.
  4. Pressa juicen från 1 limefrukt i skålen för att få en syrligare smak på din salsa.
  5. Blanda i en matsked strösocker och 2 matskedar olivolja. Låt stå i kylen några timmar och servera till köttfärssås tacos eller fajitas.

Testa även:

Tomatsalsa med basilika och balsamvinäger

Testa även en höstigare variant utan syrliga inslag som lime och koriander. Ersätt istället dessa ingredienser med 3 matskedar balsamvinäger och 2 matskedar finhackad basilika. Fungerar även utmärkt att servera på bruschetta eller crostini som mindre tilltugg, eller i en skål där gäster kan doppa goda saltade